Igor Soons

Ondernemen zit in de Soons-genen. Alles wat met kantoor te maken heeft blijkbaar ook. Mijn opa had onder meer een kantoorvakhandel (de Heerlense LBK), mijn vader is ooit begonnen met de export van kantoorbenodigdheden naar de Nederlandse Antillen en als 3e in de generatie ben ik – bijna logisch – eveneens de kantoorartikelen-weg ingeslagen. Kantoorartikelen of iets anders, het maakt niet uit, ik ben boven alles ondernemer; altijd bezig en op zoek naar kansen om te verbinden en samen zaken te doen; daar ga ik voor, daar word ik blij van.

Als ik ergens heilig in geloof, dan is het lokale business. Waarom spullen in China inkopen? Binnen een straal van een paar kilometer kun je diezelfde producten en diensten ook krijgen. Waarom zou je de economie in je eigen regio tekort doen? Ik ben dan ook een groot voorstander van lokaal verbinden en zaken doen met elkaar. Zo kun je toegevoegde waarde creëren voor elkaar. Wat is er fijner dan zaken doen met je buurman? Met andere woorden: ken je buren en kijk wat je voor elkaar kunt betekenen. Dat kan simpelweg betekenen dat je een keer de bus van je buurman leent of dat jouw bezoekers in overleg bij de buren mogen parkeren. Sterker nog, ik wil dat als iemand van mijn medewerkers naar Amsterdam moet om bureaustoelen af te leveren hij niet met een lege auto terugrijdt, maar op weg naar huis spullen ophaalt voor mijn buurman. Hoe slim en makkelijk is dat?! Het is gewoon een kwestie van goed voor elkaar zorgen. Deze vizie  kan ik uitdragen en tot uitvoering brengen als voorzitter van de stichting ON12 / BTM Parkstad.

Ik woon boven de zaak. Dat is niet alleen handig, maar ook leuk. Wonen we echt op ’t gezelligste industriegebied van Nederland ? Ik denk ’t wel !

ITC Furniture Lease B.V. maakt onderdeel uit van kantoorartikelen.nl.